luni, 23 ianuarie 2012

Cum cumparam pe ebay?

M-am gandit sa fac aceasta postare ca urmare a unor comentarii primite in ultima vreme.
Vreau sa explic pas cu pas modul in care cumpar un produs pe ebay iar pentru acest exmplu practic am ales unul dintre produsele mele favorite, Perfect Cover Missha BB Cream.
Pentru inceput este nevoie sa aveti un cont creat pe ebay cu un user si cu o parola. Este foarte simplu sa va registrati si nu cred ca veti intampina nicio dificultate.
Pasul 1
Dupa v-ati identificat fie faceti un search dupa numele produsului cautat fie mergeti direct la pagina unui vanzator.


Pasul 2
Dupa ce alegem produsul dorit avem doua optiuni: Buy it Now, in cazul in care nu mai vrem sa mai cumparam nimic si trecem direct la efectuarea platii, fie Add to Cart, in cazul in care mai vrem sa mai cautam si alte produse de pe pagina aceluiasi vanzator (in acest caz Bello-girl). De asemenea, tot aici putem vedea pretul cheltuielilor de livrare, in acest caz sunt gratuite.


Pasul 3
Pasul urmator este confirmarea comenzii si verificarea formei de plata, in acest caz paypal, cred ca cea mai sigura modalitate de plata pentru cumparaturile online.


In continuare vom fi redirectionate pe pagina paypal (unde trebuie sa avem creat un cont) pentru a efectua plata si a confirma adresa de livrare. Pay Pal este singura modalitate de plata pe care o utilizez pentru cumparaturile de pe ebay, fiind si singura care iti garanteaza returnarea banilor in cazul in care cineva incearca sa ne pacaleasca sau in cazul in care produsul nu ne este livrat. Banii ne vor fi returnati chiar daca vanzatorul refuza, pay pal se va ocupa de tot. Si cel mai important, folosirea paypal nu are niciun cost suplimentar pentru noi.

Dupa cum vedeti este foarte simplu sa cumparam pe ebay dar aveti grija ca multe dintre produse (in special MAC) nu sunt originale. Eu va recomand sa cumparati intotdeauna de la vanzatori catalogati ca "Powersellers", ceea ce inseamna ca au un numar mare de voturi care le confirma seriozitatea.

In continuare pregatesc tutorialul despre Pay Pal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu